ЗА МЕСЕЦ ДАНА, 700 СТАНОВНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПРЕГЛЕДАНО У АКЦИЈИ „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“
19.04.2015

ЗА МЕСЕЦ ДАНА, 700 СТАНОВНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПРЕГЛЕДАНО У АКЦИЈИ „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“

Пролећна здравствена акција “Приближимо се пацијентима“, на територији Градске општине Палилула завршена је у недељу, 19.априла, боравком медицинске екипе Дома здравља у селу Суви до.У овом насељу, које има више од хиљаду становника прегледано је 68.грађана. Мештани Сувог дола искористили су могућност да у просторијама школе измере притисак,одреде ниво шећера у крви, обаве консултацију са лекаром око терапије, рекао је Ивица Стојановић, члан општинског Већа Палилуле. Један број пацијената, недовољно покретних, прегледани су у кућним условима.

Тим Службе за здравствену заштиту одраслих и Служба КЛИМН Дома здравља Ниш, у сарадњи са Градском општином Палилула, током активности „Приближимо се пацијентима“ имао је у марту и почетком априла месеца, појачану активност провере здравља којом је обухваћено становништво у дванаест села општине Палилула. По речима председника општине Палилула Бобана Џунића, почетна активност je указала на потребу додатног укључивања мобилних медицинских тимова Дома здравља, како би се провера здравља становника успешно обавила јер у овим насељима у близини нема амбуланте-здравствене установе. Сачињена је проширена динамика прегледа и обиласка пацијената у домаћинствима, која се одвијала, на сеоском подручију општине Палилула радним данима и недељом. Посебно су били сагледани стари, мање покретни или непокретни пацијенти.

Дом здравља Ниш је у сарадњи са Градском општином Палилула, отпочеопромотивну здравствену активност „Приближимо се пацијентима“ 1.марта у селима Паси Пољана и Бубањ.По оцени грађана, ово је био прави потез руководства општине Палилула и Дома здравља у Нишу у области заштите здравља грађана.(Д.Видојковић)

КЦН::1 Информер - Приближимо се пацијентима